ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πολύ αφράτα, νόστιμα και αρωματικά ρολά με ζύμη τσουρεκιού και γέμιση βουτύρου και κανέλας


Υλικά συνταγής για την ζύμη:
Υλικά συνταγής για την ζύμη:
Γάλα: 1 κούπα
Καστανή ζάχαρη: 50 γρ.
Ηλιέλαιο: 1/3 κούπας (63 ml)
Ξερή μαγιά: 1 κουταλάκι τσαγιού
Αλεύρι: 2 κούπες και 50 γρ. επιπλέον
Μπέικιν πάουντερ: 1/4 κουταλάκι τσαγιού
Σόδα: 1/4 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Υλικά συνταγής για την γέμιση:
Κανέλα: 1 κουταλιά σούπας
Λιωμένο βούτυρο: 50 γρ.
Καστανή ζάχαρη: 50 γρ.


Οδηγίες:
1. Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα με την ζάχαρη και το ηλιέλαιο και το βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε να κάψει (να μην βράσει όμως) και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να γίνει χλιαρό.
2. Σε μπολ ανακατεύετε τις 2 κούπες αλεύρι με τη μαγιά, κάνετε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζετε και αφήνετε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει, μια ώρα περίπου.
3. Ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι με τη μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι. Το ρίχνετε στη φουσκωμένη ζύμη, ανακατεύετε και αδειάζετε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνετε να ενσωματωθεί το αλεύρι και με πλάστη ανοίγετε σε φύλλο ορθογώνειο, 35 εκ. μήκος περίπου και 1 εκ. πάχος.
4. Αλείφετε τη ζύμη με το λιωμένο βούτυρο της γέμισης και πασπαλίζετε με την ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίγετε σε σφιχτό ρολό και κόβετε σε 12 κομμάτια, περίπου 3 εκ. πάχος το καθένα.
5. Αραδιάζετε τα ρολά σε ταψάκι αλειμμένο με βούτυρο, σκεπάζετε και αφήνετε να διπλασιαστούν σε όγκο (30 περίπου λεπτά). Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
6. Ψήνετε τα ρολά για 20 λεπτά, τα βγάζετε από το ταψί και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν. Αν θέλετε τα περιχύνετε με απλό άσπρο γλάσο που θα φτιάξετε ανακατεύοντας 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη με 1 - 2 κουταλιές νερό. 


Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου