ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ζαμπονοτυρόπιτα




Περιγραφή συνταγής
σφολιάτα
Η σφολιάτα είναι μια ειδικά σχεδιασμένη αφράτη ζύμη φτιαγμένη από αλέυρι και φυτικά λιπαρά.
Εύκολη και γρήγορη και πεντανόστιμη και μοσχομυριστή! Σε ποιον δεν αρέσουν αυτές οι γεύσεις;
Συστατικά συνταγής

* ½ πακέτο σφολιάτας
* 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
* 300 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
* 8-10 φέτες φρέσκιας τομάτας
* ½ κούπα του τσαγιού κέτσαπ Hellmann's
* 1 κουτ. σούπας σουσάι
* 1 αυγό χτυπημένο.

Οδηγίες συνταγής
Απλώστε τη σφολιάτα σε ένα λαδωμένο ταψί
Αλείψτε στο μισό της σφολιάτας την κέτσαπ
Ρίξτε από πάνω το ζαμπόν στη συνέχεια το τριμμένο τυρί και τέλος, τις τομάτες.
Κλείστε με το υπόλοιπο μισό της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πιέστε και τις δύο άκρες.
Αλείψτε το πάνω μέρος με το αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20-25΄


Γεμιστά κολοκυθάκια αβγολέμονο




Περιγραφή συνταγής Αγαπημένη, ελληνική, παραδοσιακή. Θυμίζει γιαγιά και σπιτικό φαγητό. Καλή μας όρεξη!

Συστατικά συνταγής

25ο γρ. κιμά μοσχαρίσιο
8 μεγάλα κολοκύθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. ρύζι γλασέ
1/2 ματσάκι άνιθο (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 λεμόνι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

3 κρόκοι από αυγά
2 κσ κόρν φλάουρ
2 λεμόνια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Πλένουμε τα κολοκύθια και κόβουμε τις άκρες τους. Αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουταλάκι. Το «προσεκτικά» υπερτονίζεται για να μην μας σπάσουν.

Ότι προέκυψε από την... ανασκαφή το φυλάμε σε ένα μπολάκι μέχρι να έρθει η ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ανακατεύουμε συχνά για να μη σβολιάσει. Μόλις πιει τα υγρά του, προσθέτουμε προσθέτουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών, τον μαϊντανό, τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για λίγη ώρα.

Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα γεμίζουμε με προσοχή τα κολοκυθάκια (όχι μέχρι απάνω). Βάζουμε τα καπάκια τους και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετούμε σφιχτά το ένα δίπλα από το άλλο μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε νεράκι. Ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, λεμόνι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.

Για το αυγολέμονο
Στραγγίζουμε το ζουμί από τα γεμιστά μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το ζουμί του φαγητού. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τον χυμό των λεμονιών.
Με ένα κουτάλι προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό.
Δένουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά.
Ύστερα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο με τους ντολμάδες και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.



cooking

Σουλούδικο (Σμυρνέϊκο)

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1/2 φλυτζάνι λάδι
4 φλυτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι


-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει


-Ρίχνετε την τομάτα


-Αλατοπιπερώνετε


-Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να βράσει


-Ρίχνετε το κριθαράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά να σιγοβράσει


-Προσοχή να μην είναι πηχτό

Παστίτσιο

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλυτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
αλάτι και πιπέρι


-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια


-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου


-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε


-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει


-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί


-Πασπαλίζετε με τυρί


-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι


-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει


-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα


-Αλατοπιπερώνετε


-Σβήνετε με κρασί


-Προσθέτετε τον μαϊντανό


-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε


-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά


-Αφαιρείτε την κανέλλα


-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια


-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο


-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό


-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς


-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο


-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε


-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά


-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλυτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο


-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει


-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι


-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ


-Αλατοπιπερώνετε


-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις


-Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί


-Βράζετε 2 φλυτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί


-Αλατοπιπερώνετε


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει


-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει


-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι

Γρήγορες Μακαρονάδες

# Παίρνουμε οποιοδήποτε είδος μακαρονιών έχουμε και τα βράζουμε (1 είδος!).
# Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μπόλικο σκόρδο ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ψιλοκομμένο, ΟΧΙ λιωμένο!
# Αλατοπιπερώνουμε κατα προτίμηση, αφήνουμε λίγο να "δέσει" το σύνολο και... περιχύνουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε τυρί (όσοι θέλουν) και απολαμβάνουμε...!!!

Με κρεμμύδια:
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό λάδι να κάψει. Προσθέτουμε πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να καεί λίγο, να μην αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε. Έτοιμα. Φοβερή νοστιμιά, ακόμα και για όποιον δεν τρώει κρεμμύδια!!
Με κόκκινη σάλτσα, σκόρδο και πιπεριές:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Κόβουμε μία πράσινη, μία κόκκινη και μία κίτρινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο. Οταν σουρώσουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λάδι και σωτάρουμε τις πιπεριές με το σκόρδο. Ρίχνουμε και λίγο χυμό ντομάτας να γίνει σάλτσα. Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και μμμμμμ απόλαυση!!

Με σκόρδο και γιαούρτι:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και καίμε αρκετό ψιλοκομμένο σκόρδο. Βάζουμε ένα κεσέ γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει σάλτσα.

Recipes Ζυμαρικά-Κόκορας παστιτσάδα (Κέρκυρα)

YΛΙΚΑ
1 χωριάτικος κόκορας 1 ½ κιλό
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4-6 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ ντοματοπελτέ
1 κουτ ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 κουτ γλυκού κόκκους μπαχάρι
4-5 γαρίφαλα
½ κιλό μακαρόνια Νο 5
200 γραμ τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΒΗΜΑΤΑ


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε τις μερίδες του κόκορα και τον σοτάρετε σχεδόν μέχρι να ροδοκοκκινίσει.


Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.


Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε 2 ποτήρια νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.


Προσθέτετε το ξύδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Χαμηλώνετε τη φωτιά, συμπληρώνετε λίγο νερό εάν χρειάζεται και μαγειρεύετε τον κόκορα για 1 ώρα περίπου μέχρι να γίνει τρυφερός.


Όσο ο κόκορας μαγειρεύεται βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε.


Όταν ο κόκορας γίνει τρυφερός τον βγάζετε , τον ακουμπάτε σε πιατέλα , συμπληρώνετε 1 φλιτζ του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια και τα γυρίζετε 2-3 φορές να κοκκινίσουν.


Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιατέλα και από πάνω τους ακουμπάτε τον κόκορα. Πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.



Μαρέγκα

Μαρέγκα


4 ασπράδια αυγών
1 σταγόνα λεμόνι


-Σε ένα μπώλ στεγνό βάζετε τα ασπράδια με το λεμόνι

-Χτυπάτε με το μίξερ ή με σύρμα μέχρι να γίνει μία σφικτή παχύρευστη κρέμα


Κόκκινη μαρινάδα για κρεας

Κόκκινη μαρινάδα

Υλικά:
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

1 κρεμμύδι σε ροδελες

1 ποτήρι κονιάκ

1 καρότο σε ροδέλες

λίγο μαϊντανό

μαυρο πιπερι

1 κουταλιά πάπρικα

1/2 κουταλιά κόκκινο καυτερό πιπέρι

λίγο ξύλο κανέλας


Εκτέλεση:
Tοποθετήστε το κρέας με όλα τα υλικά γιά 4-24 ώρες στο ψυγείο.Και το κρεας ειναι ετοιμο για μαγειρεμα

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ 

 1 φλυτζ τσαγιού λάδι
2 κρόκοι αυγού
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
χυμός λεμονιού
αλάτι


-Βάζετε σε ένα μπωλ τη μουστάρδα, το αλάτι και τους κρόκους.

-Ανακατεύετε με σύρμα, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ξύδι, ώστε το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.

-Ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνετε λάδι πολύ σιγά μέχρι να τελειώσει.

-Ενδιάμεσα ρίχνετε σταγόνες ξύδι.

-Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και η μαγιονέζα είναι έτοιμη.

 

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

½ φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
3 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 κρόκο αυγού
μοσχοκάρυδο


-Βάζετε την κατσαρόλα με το βούτυρο στη φωτιά


-Βάζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί


-Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και να καβουρδιστεί


-Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα αλεύρι βούτυρο στο γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει


-Την αφήνετε να πάρει μία βράση, και προσθέτετε το ανάλογο αλάτι


-Αποσύρετε από τη φωτιά


-Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα


-Προσθέστε μοσχοκάρυδο