ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΚΟΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ



Προετοιμασία:15 λεπτά - Ψήσιμο 20 λεπτά -
Υλικά για 35 περίπου κουκις -
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -
120 γρ. κακάο άγλυκο καλής ποιότητας -
1 ½ κ.γλ μπέικιν πάουντερ -
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ( 52% κακάο) -
120 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας γάλακτος -
120 γρ βούτυρο -
300 γρ. ζάχαρη -
3 αυγά -
150 γρ. φυστικοβούτυρο -
50 γρ. ζάχαρη άχνη



Διαδικασία



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνουμε λίγο το μίγμα να κρυώσει πριν προσθέσουμε τη ζάχαρη και τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει και έχουν αφρατέψει. Προσθέτουμε ακόμη το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και τελευταίο υλικό που προσθέτουμε είναι η σοκολάτα γάλακτος που είναι κομμένη σε κομμάτια.



Με ένα κουταλάκι παίρνουμε από το μίγμα και μεταφέρουμε σε λαμαρίνα φούρνου. Σχηματίζουμε μπαλίτσα με τη ζύμη την οποία πατάμε ελαφρώς με ρη παλάμη μας. Προσέχουμε να αφήσουμε ένα διάστημα 5 εκ. ανάμεσα στις μπαλίτσες ζύμης. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτα. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κουκις να κρυώσουν σε μια σχαρίτσα.




Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε πάνω σε ένα μπισκότο λίγο από το μίγμα του φυστικοβούτυρου και κλείνουμε με ένα δεύτερο μπισκότο. Σερβίρουμε.



Μπορούμε αν θέλουμε να αποκτήσουμε μια γέμιση πιο αφράτη να προσθέσουμε στα υλικά της γέμισης 2 κ.σ μασκαρπόνε ή γιαούρτι.

Προφιτερόλ





Περιγραφή συνταγής Τι καλύτερο από ένα αγαπημένο σπιτικό προφιτερόλ ειδικά όταν αυτό φτιάχνεται πανεύκολα; Δροσερό και κυρίως για όλα τα γούστα και όλες τις εποχές! Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011
Συστατικά συνταγής

10 έτοιμα σουδάκια από ζαχαροπλαστείο της αρεσκείας σας (χωρίς την καραμέλα από πάνω)
3/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/4 φλ. ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
200 γρ. κουβερτούρα τριμένη
350 γρ. σαντιγύ
3 κ.σ. κονιάκ

Οδηγίες συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών. Προσθέτουμε το γάλα που στο μεταξύ έχουμε βράσει και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε την τριμένη κουβερτούρα σε κομματάκια και την αφήνουμε να λιώσει μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.

Αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και ρίχνουμε το κονιάκ προσθέτοντας και την μισή κρέμα από το σαντιγύ. Ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα σουδάκια όπως μας αρέσει καλύτερα και τα περιχύνουμε με τη σοκολάτα.

Διακοσμούμε με τη σαντιγύ και με λίγη ακόμη τριμμένη κουβερτούλα (εφόσον έχουμε κρατήσει).
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.


cooking

Τούρτα προφιτερόλ με ΠΤΙ ΜΠΕΡ



Υλικά
3 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 κουτί κάστερ πάουντερ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 gr.
4 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κούπες ζάχαρη
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
3 1/4 κούπας νερό

1 κούπα γάλα χλιαρό για το βρέξιμο των μπισκότων


για το γαρνίρισμα

2 κούπες σαντιγί χτυπημένη με 1/2 κούπας άχνη
(αν θέλουμε τη σαντιγί μας πιο γλυκιά,προσθέτουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη)
τριμμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά το 1 1/2 κουτί από
το εβαπορέ,το νερό,τη σοκολάτα,τη ζάχαρη και το κακάο.
Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


Ετοιμάζουμε το γάλα με το οποίο θα βρέξουμε τα ΠΤΙ ΜΠΕΡ.
Το βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί ελαφρά.
Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ με το
κάστερ πάουντερ.


Το μείγμα πρέπει να είναι λείο.
Αδειάζουμε μέσα στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε
καλά μέχρι να πήξει η κρέμα..


Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κολλάμε στην επιφάνεια της
κρέμας διάφανη μεμβράνη για να μη δημιουργήσει κρούστα.
Βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο χλιαρό γάλα και τα
στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 25x30 εκ.

Απλώνουμε πάνω στα μπισκότα το 1/3 της κρέμας.Επαναλαμβάνουμε
τη διαδικασία άλλες 2 φορές και τελειώνουμε με την κρέμα.
Στο τέλος θα έχουμε 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.


Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το στολίζουμε με σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.


Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
'
Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Απολαύστε το!