ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ




Γλυκό με ζελέ ροδάκινο
ΥΛΙΚΑ
* 350 ml κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
* 250 γραμ. σοκολάτα, κουβερτούρα
* 100 γραμ. μαργαρίνη
* 12 γραμ. ζελατίνη, σε σκόνη
* 3 κουταλιές λικέρ, καλούα
* 4 αβγά, χωρισμένα
* 3 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
* μπισκότα της αρεσκείας μας

Για το ζελέ:

* 1 συσκευασία ζελατίνη
* 3 ροδάκινα, πολτοποιημένα
* 3 κουταλιές ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια να φτιάξουμε το ζελέ, διαλύουμε σε ένα μπολ τη ζελατίνη, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να γίνει χλιαρή, προσθέτουμε τον πουρέ από τα ροδάκινα και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες. Εν' τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη βάση. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τη ζελατίνη, προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε για λίγο να μουλιάσει. Στη συνέχεια, βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, προσέχοντας όμως να μη βράσει. Ρίχνουμε το μείγμα με τη ζελατίνη στη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, έως ότου ενωθούν. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας τη ζάχαρη σιγά σιγά, μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια, τα προσθέτουμε στο μους και ανακατεύουμε για να πάνε παντού. Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα με το ζελέ ροδάκινου και προσθέτουμε το μείγμα με το μους και τα μπισκότα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να παγώσει καλά το γλυκό. Ξεφορμάρουμε, βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

ΔΡΟΣΕΡΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ




Δροσερό γλυκό με ζελέ και γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ
2 κουτιά ζελέ
2 γιαούρτια light
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμό
φρούτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 2 ποτήρια βραστό νερό, ρίχνουμε το ζελέ σε σκόνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Προσθέτουμε άλλα 2 ποτήρια χυμό και ανακατεύουμε πάλι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι ν’ αρχίσει να πήξει. Χτυπάμε το ζελέ στο μίξερ μαζί με τα γιαούρτια μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Παίρνουμε μια φόρμα για κέηκ και βρέχουμε το εσωτερικό της ελαφρά με κρύο νερό. Κόβουμε φρούτα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στη βάση της φόρμας. Προσθέτουμε το μίγμα, μέσα στο οποίο μπορούμε να έχουμε βάλει ψιλοκομμένα φρούτα και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι γεύση ζελέ θέλουμε, αλλά καλά θα ήταν ο χυμός να είναι ίδια γεύση με το ζελέ. Αλλιώς ο χυμός πορτοκάλι είναι μια σίγουρη λύση. Τα φρούτα για να μην μαυρίσουνε, τα βρέχουμε με χυμό λεμονιού.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ TIRAMISU



Αρχοντική Tiramisu
ΥΛΙΚΑ
* 1 πακέτο σαβαγιάρ ιταλικά
* 300 γρ. κρέμα γάλακτος
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
* 1 κεσεδάκι τυρί philadelphia
* 1 βανίλια
* 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
* 2 κ.σ. νες καφέ
* 1 κ.σ. κονιάκ
* κακάο κοσκινισμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το philadelphia. Τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα του μίξερ για να αφρατέψει η κρέμα μας!Βουτάμε τα σαβαγιάρ -ίσα ίσα να βραχούν- στο μίγμα από νες ,χλιαρό νερό και κονιάκ που έχουμε φτιάξει. Βάζουμε μία στρώση σαβαγιάρ και μία στρώση κρέμα εναλλάξ μέχρι να τελειώσει η κρέμα και τα μπισκότα. Πασπαλίζουμε με κακάο και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για μία ωρίτσα!

Tip: Καλύτερα χρησιμοποιήστε πυρεξ για να στρώσετε το γλυκό. Μπορείτε όμως να βάλετε και κάποιο ταψάκι, κατα προτίμηση τετράγωνο για να τοποθετήσετε ομοιόμορφα τα σαβαγιάρ.