ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τράιφλ (trifle) με κρέμα, σοκολάτα και μπισκότα σοκολάτας


Click here to view the original image of 638x380px.

Yλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
3 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
λίγες σταγόνες σοκολάτας

Για τη sauce σοκολάτας

2 πλάκες σοκολάτας (125 γρ./τεμ.)
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ

Για το γαρνίρισμα
λίγα σοκολατένια χρωματιστά κουφετάκια
λίγη σαντιγί

Eκτέλεση

Βράζουμε για λίγο το γάλα με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Κατόπιν, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτηράκι νερό και το ρίχνουμε στο βρασμένο γάλα, ανακατεύοντάς το μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με τη βανίλια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη sauce σοκολάτας: Σπάμε τις πλάκες σοκολάτας σε κομματάκια και τη λιώνουμε με το γάλα εβαπορέ σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και βελούδινη sauce. Στρώνουμε στη βάση ενός γυάλινου μπολ το 1/3 της κρέμας και από πάνω ρίχνουμε θρυμματισμένο το ένα πακέτο μπισκότα σοκολάτας. Από πάνω, περιχύνουμε με λίγη από τη sauce σοκολάτας, λίγες σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις κατά τον ίδιο τρόπο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας. Βάζουμε το trifle στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά, για ένα ολόκληρο βράδυ) και προαιρετικά το γαρνίρουμε με σαντιγί και χρωματιστά κουφετάκια.

«Φρυγανιά με κρέμα»



Yλικά (για 8 άτομα)

24 φρυγανιές
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
λίγο κονιάκ
1 πρέζα κανέλα
½ λεμόνι (τον χυμό)


ΓIA THN KPEMA
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
2 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη

EKTEΛEΣH
Bράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού. Επειτα από 10 λεπτά βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνουμε την κανέλα και το αφήνουμε να χλιαρώσει. Aπλώνουμε σε ένα ταψάκι δύο στρώσεις φρυγανιές και τις ραντίζουμε με το σιρόπι. Bράζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το προσθέτουμε στο γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές. Aφήνουμε το γλυκό εκτός ψυγείου για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα με κακάο και καρύδι




Υλικά:

* 2 και 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 και 1/3 φλ. τσαγ. ζάχαρη
* 3/4 φλ. τσαγ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
* 2/3 φλ. τσαγ. κακάο
* 1/4 κ.γλ. αλάτι
* 1/2 κ.γλ. κανέλα
* 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
* 1 πρέζα γαρύφαλλο
* 1 βανίλια
* 1 και 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
* 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
* 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
* 2 κ.σ. ξίδι
* ξύσμα 2 πορτοκαλιών
* Για το γλάσο πορτοκαλιού:
* ξύσμα 2 πορτοκαλιών
* 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
* χυμό από 1/2 πορτοκάλι
* όση σηκώσει ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Για το γλάσο πορτοκαλιού: Βάζουμε σε μπολ το ξύσμα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να πάρει υγρή μορφή. Ρίχνουμε μέσα στο ξύσμα τον χυμό και λίγη λίγη την άχνη ανακατεύοντας έως ότου το φέρουμε στην πυκνότητα, αραιό ή παχύρευστο, που επιθυμούμε. Περιχύνουμε το γλυκό.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το καρύδι αλεσμένο. Κάνουμε λακκούβα με το κουτάλι στη μέση. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το σπορέλαιο, το ξίδι και το ξύσμα, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Διαλύουμε τη σόδα στο φρέσκο χυμό πορτοκάλι ( πάνω από το μπολ με τα υλικά, γιατί φουσκώνει και χύνεται). Τα προσθέτουμε στο μείγμα.


Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά το μείγμα από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί και να θυμίζει το μείγμα του κέικ. Λαδώνουμε ταψάκι 28 εκ. και στρώνουμε μέσα, απαραιτήτως, λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Το μείγμα θα φουσκώσει αρκετά και η επιφάνειά του θα κάνει κρούστα.


Πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο: μπήγουμε μαχαιράκι στο κέντρο για να σιγουρευτούμε ότι είναι καλά ψημένο. Το αφήνουμε να σταθεί στο ταψί, να γίνει χλιαρό και έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη ή περιχύνουμε το γλάσο πορτοκαλιού. Το δεύτερο του δίνει ωραίο χρώμα.