ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ραβανί


7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 φλυτζάνι βούτυρο
2 βανίλλιες

3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

3 φλυτζάνια νερό



-Χτυπάτε το βούτυρο πολύ καλά

-Βάζετε σε ένα μπωλ τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά και τα προσθέτετε στο βούτυρο

-Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλλιες και το σιμιγδάλι

-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα

-Ρίχνετε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών εναλλάξ

-Βουτυρώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι

-Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

-Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει

-Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι

-Όταν το ραβανί μισοκρυώσει ρίχνετε από πάνω πολύ ζεστό το σιρόπι προσεχτικά

Mocca trifle




.•´¯`♥_¸.•´¯`♥_ ¸♥ .•´¯`♥_¸.•´¯`♥_ ¸♥
Το τραιφλ είναι για μενα η πιο κοινη λύση για ενα γρηγορο επιδορπιο.
Επιπλεον είναι και ενας ευκολος τροπος για να καταναλώνω περισσευματα απο κεικ,μπισκοτα,τσουρεκια,φρ� �υτακια,κρεμες...
Αυτο εδώ το εκανα μια Κυριακη που δεν ειχα ούτε χρονο,ούτε υλικα για να φτιαξω κατι για μετα το φαγητο
.•´¯`♥_¸.•´¯`♥_ ¸♥ .•´¯`♥_¸.•´¯`♥_ ¸♥
8-10 μπισκοτα dijestive
25 γρ. βούτυρο λιωμενο

Για την κρεμα:
2+1/2 κούπες φρέσκο γάλα
2+1/2 κ.σούπας ανθος αραβοσιτου βανίλια
4 κ.σούπας γεματες ζάχαρη
50 γρ.βούτυρο
1 φακελακι σκονη καφε

Γαρνίρισμα:
λίγη σαντιγύ ή 1 φακελακι κρεμα στιγμης βανίλια χτυπημενη με γαλα
καραμελα γαλακτος ή σιροπια ή γλυκο βύσσινο
αμυγδαλακι καβουρντισμενο
σκονη καφε ή κανελα

Τριβουμε στο μούλτι τα μπισκοτα και τα ανακατευουμε με το λιωμενο βουτυρο.
Τα μοιραζουμε σε 4 ποτηρια για freddo
Ετοιμάζουμε την κρέμα βαζοντας όλα τα υλικα στη φωτια να δέσουν,κτος απο το βούτυρο,που το ριχνουμε στο τελος.
Μοιραζουμε την κρεμα στα ποτηρια.
Αν θέλουμε προσθετουμε απο πανω καραμελα γαλακτος ή βύσσινα κομποστα.
Παγωνουμε στο ψυγειο.
Γαρνιουμε με σαντιγυ ή κρεμα βανιλια,περιχυνουμε με σιροπι,πασπαλιζουμε με σκονη καφε ή κανελα.

Ειναι ιδιαιτερα ελαφρυ στη γευση και τρωγεται απο μικρους και μεγαλους Smile

Mπακλαβάς


1 κουτί φύλλο
6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
λίγη κανέλα
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλα


-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C

-Σε ένα μπωλ βάζετε τα καρύδια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα

-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο

-Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια

-Από πάνω βάζετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο

-Βάζετε τα υπόλοιπα καρύδια

-Τελειώνετε με τα υπόποιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο

-Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζετε και με νερό

-Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και μπίγετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο

-Ψήνετε για 1 ½ ώρα περίπου

-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες

-Φτιάχνετε το σιρόπι

-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά

-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά

-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το μπακλαβά