ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλυτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο


-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει


-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι


-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ


-Αλατοπιπερώνετε


-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις


-Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί


-Βράζετε 2 φλυτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί


-Αλατοπιπερώνετε


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει


-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει


-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι

Γρήγορες Μακαρονάδες

# Παίρνουμε οποιοδήποτε είδος μακαρονιών έχουμε και τα βράζουμε (1 είδος!).
# Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μπόλικο σκόρδο ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ψιλοκομμένο, ΟΧΙ λιωμένο!
# Αλατοπιπερώνουμε κατα προτίμηση, αφήνουμε λίγο να "δέσει" το σύνολο και... περιχύνουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε τυρί (όσοι θέλουν) και απολαμβάνουμε...!!!

Με κρεμμύδια:
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό λάδι να κάψει. Προσθέτουμε πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να καεί λίγο, να μην αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε. Έτοιμα. Φοβερή νοστιμιά, ακόμα και για όποιον δεν τρώει κρεμμύδια!!
Με κόκκινη σάλτσα, σκόρδο και πιπεριές:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Κόβουμε μία πράσινη, μία κόκκινη και μία κίτρινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο. Οταν σουρώσουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λάδι και σωτάρουμε τις πιπεριές με το σκόρδο. Ρίχνουμε και λίγο χυμό ντομάτας να γίνει σάλτσα. Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και μμμμμμ απόλαυση!!

Με σκόρδο και γιαούρτι:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και καίμε αρκετό ψιλοκομμένο σκόρδο. Βάζουμε ένα κεσέ γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει σάλτσα.

Recipes Ζυμαρικά-Κόκορας παστιτσάδα (Κέρκυρα)

YΛΙΚΑ
1 χωριάτικος κόκορας 1 ½ κιλό
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4-6 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ ντοματοπελτέ
1 κουτ ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 κουτ γλυκού κόκκους μπαχάρι
4-5 γαρίφαλα
½ κιλό μακαρόνια Νο 5
200 γραμ τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΒΗΜΑΤΑ


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε τις μερίδες του κόκορα και τον σοτάρετε σχεδόν μέχρι να ροδοκοκκινίσει.


Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.


Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε 2 ποτήρια νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.


Προσθέτετε το ξύδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρίφαλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Χαμηλώνετε τη φωτιά, συμπληρώνετε λίγο νερό εάν χρειάζεται και μαγειρεύετε τον κόκορα για 1 ώρα περίπου μέχρι να γίνει τρυφερός.


Όσο ο κόκορας μαγειρεύεται βράζετε τα μακαρόνια και τα σουρώνετε.


Όταν ο κόκορας γίνει τρυφερός τον βγάζετε , τον ακουμπάτε σε πιατέλα , συμπληρώνετε 1 φλιτζ του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια και τα γυρίζετε 2-3 φορές να κοκκινίσουν.


Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιατέλα και από πάνω τους ακουμπάτε τον κόκορα. Πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.



Γεια σου null!
Καλώς ήρθες! Αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην σελίδα μας...
Έχεις επισκεφτεί την σελίδα μας 1 φορές.