ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παστίτσιο

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλυτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
αλάτι και πιπέρι


-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια


-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου


-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε


-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει


-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί


-Πασπαλίζετε με τυρί


-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι


-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει


-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα


-Αλατοπιπερώνετε


-Σβήνετε με κρασί


-Προσθέτετε τον μαϊντανό


-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε


-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά


-Αφαιρείτε την κανέλλα


-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια


-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο


-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό


-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς


-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο


-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε


-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά


-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλυτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο


-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει


-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι


-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ


-Αλατοπιπερώνετε


-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις


-Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί


-Βράζετε 2 φλυτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί


-Αλατοπιπερώνετε


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει


-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει


-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι

Γρήγορες Μακαρονάδες

# Παίρνουμε οποιοδήποτε είδος μακαρονιών έχουμε και τα βράζουμε (1 είδος!).
# Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μπόλικο σκόρδο ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ψιλοκομμένο, ΟΧΙ λιωμένο!
# Αλατοπιπερώνουμε κατα προτίμηση, αφήνουμε λίγο να "δέσει" το σύνολο και... περιχύνουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε τυρί (όσοι θέλουν) και απολαμβάνουμε...!!!

Με κρεμμύδια:
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό λάδι να κάψει. Προσθέτουμε πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να καεί λίγο, να μην αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε. Έτοιμα. Φοβερή νοστιμιά, ακόμα και για όποιον δεν τρώει κρεμμύδια!!
Με κόκκινη σάλτσα, σκόρδο και πιπεριές:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Κόβουμε μία πράσινη, μία κόκκινη και μία κίτρινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο. Οταν σουρώσουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα λάδι και σωτάρουμε τις πιπεριές με το σκόρδο. Ρίχνουμε και λίγο χυμό ντομάτας να γίνει σάλτσα. Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και μμμμμμ απόλαυση!!

Με σκόρδο και γιαούρτι:
Βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και καίμε αρκετό ψιλοκομμένο σκόρδο. Βάζουμε ένα κεσέ γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει σάλτσα.
Γεια σου null!
Καλώς ήρθες! Αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην σελίδα μας...
Έχεις επισκεφτεί την σελίδα μας 1 φορές.