ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ


ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 πλάκες κουβερτούρα
250 γραμ. βούτυρο
1 πακέτο μαργαρίνη
2,5 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
2 μεγάλα ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
1 μπολ τριμμένα καρύδια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση, τρίβουμε τη μια από τις πλάκες κουβερτούρας και την ανακατεύουμε με τα καρύδια.

Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα. Βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη της. Τυλίγουμε, σε τριγωνικό σχήμα.


Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.


Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό και βάζουμε λίγο λεμόνι. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις δέσει και δεν τρέχει στο κουτάλι μας.


Περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια με το σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν, για ½ ώρα.


Σε μπεν μαρί, λιώνουμε και τη δεύτερη κουβερτούρα. Σερβίρουμε τα μπακλαβαδάκια και όσα θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα και άλλα τόσα τα βουτάμε στη σοκολάτα.

Καρυδόπιτα

Συστατικά

* 20 κ.σ. καρύδι

* 20 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
* 20 κ.σ. ζάχαρη
* 13 αβγά
* 1 φλ. καφέ κονιάκ ή ούζο
* 2 κ.γ. baking powder
* 1/2 κ.γ. κανέλα
* 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο


Για το σιρόπι

* 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη

* 3 ποτήρια του νερού νερό
* μισό λεμόνι στυμμένο

Οδηγίες


# Παίρνουμε τα αβγά και σε 2 μπολ βάζουμε στο ένα τα ασπράδια, και στο άλλο τους κρόκους και την ζάχαρη. Τα χτυπάμε και τα δυο ξεχωριστά και μετά παίρνουμε το μπολ με τα ασπράδια και το ρίχνουμε στο άλλο μπολ, χτυπώντας τα παλι.


2. Μετα ρίχνουμε το ποτό μέσα και τα χτυπάμε. Μετά πρέπει να ρίξουμε τα καρύδια με το σιμιγδάλι και τα μπαχαρικά (κανέλα και γαρίφαλο) αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους.

3. Μέσα και αυτά, ρίχνουμε και το baking powder και ανακατεύουμε
4. Βάζω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τα πετώ μέσα
5. Φτιάχνω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει ώστε να το ρίξω κρύο στη ζεστή καρυδόπιτα εκτός και αν θες να αφήσεις την καρυδόπιτα να κρυώσει και ρίξεις ζεστό το σιρόπι. Το κόλπο είναι το ένα να είναι κρύο και το άλλο ζεστό


Σιρόπι

Βάζουμε τα υλικά, 3 ποτήρια νερό + ζάχαρη + λεμόνι και τα βάζουμε να βράσουν για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

Χαλβάς Πολίτικος


1 φλυτζάνι λάδι
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
5 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 ξυλάκι κανέλλα
3 γαρύφαλλα
φλούδα λεμονιού


-Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού να βράσει

-Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει


-Προσθέτετε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το λάδι, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί αλλά να κοκκινήσει ελαφρά


-Αφαιρείτε απο την κατσαρόλα με το νερό, τα μυρωδικά


-Μόλις καβουρντιστεί το σιμιγδάλι ρίχνετε με προσοχή το βραστό νερό, λίγο λίγο, στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει


-Προσθέτετε τ αμύγδαλα και σερβίρετε σε φόρμα