ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σουλούδικο (Σμυρνέϊκο)

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1/2 φλυτζάνι λάδι
4 φλυτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι


-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει


-Ρίχνετε την τομάτα


-Αλατοπιπερώνετε


-Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να βράσει


-Ρίχνετε το κριθαράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά να σιγοβράσει


-Προσοχή να μην είναι πηχτό

Παστίτσιο

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλυτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
αλάτι και πιπέρι


-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει

-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια


-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου


-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε


-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει


-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί


-Πασπαλίζετε με τυρί


-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι


-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει


-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα


-Αλατοπιπερώνετε


-Σβήνετε με κρασί


-Προσθέτετε τον μαϊντανό


-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε


-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά


-Αφαιρείτε την κανέλλα


-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια


-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο


-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό


-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς


-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο


-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε


-Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά


-Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

Κριθαράκι με σάλτσα ντομάτα

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλυτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο


-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει


-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι


-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ


-Αλατοπιπερώνετε


-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις


-Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί


-Βράζετε 2 φλυτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί


-Αλατοπιπερώνετε


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει


-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει


-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι
Γεια σου null!
Καλώς ήρθες! Αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην σελίδα μας...
Έχεις επισκεφτεί την σελίδα μας 1 φορές.