ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ
| Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr
|
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ
Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ
Τηγανιά με μανιτάρια "καλογεράκια"
ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ "ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΙΑ"

ΥΛΙΚΑ
250 γραμ. καλογεράκια
αλεύρι άσπρο & καλαμποκίσιο, με το μάτι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ξίδι
λάδι
αλάτι πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Μόλις ροδίσουν τα πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με
άσπρο αλεύρι και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια, μέσα σε ένα ποτηράκι ξίδι τρίβουμε το σκόρδο.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια στην πιατέλα και αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και
ρίγανη. Στο τέλος πιτσιλάμε την τηγανιά με το ξιδόσκορδο, πετώντας τα
σκορδάκια από πάνω.
Τοματοκεφτέδες (Κυκλάδες)
Τοματοκεφτέδες (Κυκλάδες)
Υλικά:
500 γραμμάρια ώριμες τομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, δυόσμο,
τα κρεμμύδια, και την κανέλλα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια μεγάλη
κούπα. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει ένας πολτός πολύ
μαλακός. Βάζουμε λάδι να κάψει στο τηγάνι και παίρνουμε μια κουταλιά από
το μίγμα μας και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν οι κεφτέδες ψηθούν από τη
μια μεριά τους γυρνάμε κι από την άλλη. Κατά προτίμηση, σερβίρονται
ζεστοί. Στο μίγμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο τριμμένο τυρί φέτα
για να γίνουν ακόμη πιο εύγεστοι.
ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΧΤΗ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ
ΦΕΤΑ ΤΥΛΙΧΤΗ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
4 κομμάτια φέτα 6Χ6Χ1 εκ. περίπου
4 φύλλα κρούστας
λάδι για τηγάνισμα
2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
4 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω
στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σα φάκελο και
το αφήνετε να περιμένει.
Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι, το ξύδι και μια κουτ. σούπας νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.
Περιχύνετε με 1½ κουτ. σούπας σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμ