ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κρέπες με τυρί και ζαμπόν





Περιγραφή συνταγής

Αλμυρές, νόστιμες και τόσο …μα τόσο γαλλικές! Συνοδέψτε με σαλατούλα και παγωμένη μπυρίτσα για ένα πρόχειρο γεύμα μπροστά από την τηλεόραση!
Συστατικά συνταγής

* 2 φλ. Τσαγιού γάλα
* 1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 αβγά
* 1 βανίλια
* 1 κ.σ. ζάχαρη (κοφτή)
* λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για τη γέμιση

* ½ φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μπεσαμέλ
* 100 γρ. Ζαμπόν σε φέτες
* 100 γρ. Κεφαλο γραβιέρα τριμμένη
* αλάτι, πιπέρι
* 1 κ.γ. βούτυρο

Οδηγίες συνταγής

Οδηγίες για το φύλλο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και χτυπάμε ξεχωριστά τα αβγά με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά σιγά σιγά το γάλα και στο τέλος το αλεύρι. Δουλεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να φτιάξει ένα λείο και ομοιογενή χυλό, χωρίς σβώλους.

Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στο ειδικό τηγάνι για κρέπες ή σε ένα αντικολητικό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο από το χυλό. Προσέχουμε ο χυλός να απλωθεί παντού και η κρέπα μας να γίνει στρογγυλή και ισοπαχής. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι από τις δύο πλευρές.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Οδηγίες για τη γέμιση
Αναμειγνύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ με το ζαμπόν και το μισό τριμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα-ένα από τα φύλλα προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης στο κέντρο και τα τυλίγουμε καλά. Τις αλείφουμε με λίγο ακόμη βούτυρο και τις πασπαλίζουμε εξωτερικά με λίγο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.
Σερβίρονται ζεστές και ταιριάζουν απόλυτα με ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί!

Πικάντικος μεζές για κρασοπαρέες...



Υλικά:

10 χωριάτικα λουκάνικα Μυτιλήνης κομμένα στα τρία
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1/2 κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
100 γρ τυρί φέτα σε κύβους
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
λίγο πιπέρι


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές να τηγανιστούν.

Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα λουκάνικα προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι.

Κόβουμε την φέτα σε κύβους και όταν είναι έτοιμα τα λουκάνικα προσθέτουμε από πάνω την φέτα ρίχνουμε πιπεράκι και λίγη ρίγανη και περιμένουμε λίγο ίσα να μαλακώσει η φέτα , όχι να λιώσει εντελώς.

Σερβίρουμε ζεστό, ρίχνουμε και λεμονάκι αν θέλουμε, κάνουμε και βούτες με ψημένο ψωμάκι και απαραίτητα συνοδεία κρασιού.

Πιπεριές γεμιστές με τυρί





Περιγραφή συνταγής
Οι αγαπημένες μας πιπεριές με τυρί! Συνοδέψτε τες με λευκό κρασί ή ούζο και θα τις λατρέψετε!
Συστατικά συνταγής

* 8 πιπεριές
* 250 γρ φέτα τριμμένη
* 100 γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο
* ½ μαϊντανό
* 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
* ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε για περίπου 5 λεπτά σε βραστό νερό. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις βάζουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το ζαμπόν, το μαϊντανό, την ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίζουν και να λιώσει το τυρί.

Τρώγονται ζεστές!




cooking