Περιγραφή συνταγής

Αλμυρές, νόστιμες και τόσο …μα τόσο γαλλικές! Συνοδέψτε με σαλατούλα και παγωμένη μπυρίτσα για ένα πρόχειρο γεύμα μπροστά από την τηλεόραση!
Συστατικά συνταγής

* 2 φλ. Τσαγιού γάλα
* 1 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 αβγά
* 1 βανίλια
* 1 κ.σ. ζάχαρη (κοφτή)
* λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για τη γέμιση

* ½ φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μπεσαμέλ
* 100 γρ. Ζαμπόν σε φέτες
* 100 γρ. Κεφαλο γραβιέρα τριμμένη
* αλάτι, πιπέρι
* 1 κ.γ. βούτυρο

Οδηγίες συνταγής

Οδηγίες για το φύλλο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και χτυπάμε ξεχωριστά τα αβγά με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά σιγά σιγά το γάλα και στο τέλος το αλεύρι. Δουλεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να φτιάξει ένα λείο και ομοιογενή χυλό, χωρίς σβώλους.

Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στο ειδικό τηγάνι για κρέπες ή σε ένα αντικολητικό και με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο από το χυλό. Προσέχουμε ο χυλός να απλωθεί παντού και η κρέπα μας να γίνει στρογγυλή και ισοπαχής. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι από τις δύο πλευρές.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Οδηγίες για τη γέμιση
Αναμειγνύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ με το ζαμπόν και το μισό τριμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα-ένα από τα φύλλα προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης στο κέντρο και τα τυλίγουμε καλά. Τις αλείφουμε με λίγο ακόμη βούτυρο και τις πασπαλίζουμε εξωτερικά με λίγο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί.
Σερβίρονται ζεστές και ταιριάζουν απόλυτα με ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί!