ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ζαμπονοτυρόπιτα




Περιγραφή συνταγής
σφολιάτα
Η σφολιάτα είναι μια ειδικά σχεδιασμένη αφράτη ζύμη φτιαγμένη από αλέυρι και φυτικά λιπαρά.
Εύκολη και γρήγορη και πεντανόστιμη και μοσχομυριστή! Σε ποιον δεν αρέσουν αυτές οι γεύσεις;
Συστατικά συνταγής

* ½ πακέτο σφολιάτας
* 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
* 300 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
* 8-10 φέτες φρέσκιας τομάτας
* ½ κούπα του τσαγιού κέτσαπ Hellmann's
* 1 κουτ. σούπας σουσάι
* 1 αυγό χτυπημένο.

Οδηγίες συνταγής
Απλώστε τη σφολιάτα σε ένα λαδωμένο ταψί
Αλείψτε στο μισό της σφολιάτας την κέτσαπ
Ρίξτε από πάνω το ζαμπόν στη συνέχεια το τριμμένο τυρί και τέλος, τις τομάτες.
Κλείστε με το υπόλοιπο μισό της σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πιέστε και τις δύο άκρες.
Αλείψτε το πάνω μέρος με το αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20-25΄


Γεμιστά κολοκυθάκια αβγολέμονο




Περιγραφή συνταγής Αγαπημένη, ελληνική, παραδοσιακή. Θυμίζει γιαγιά και σπιτικό φαγητό. Καλή μας όρεξη!

Συστατικά συνταγής

25ο γρ. κιμά μοσχαρίσιο
8 μεγάλα κολοκύθια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. ρύζι γλασέ
1/2 ματσάκι άνιθο (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 λεμόνι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

3 κρόκοι από αυγά
2 κσ κόρν φλάουρ
2 λεμόνια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

Πλένουμε τα κολοκύθια και κόβουμε τις άκρες τους. Αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουταλάκι. Το «προσεκτικά» υπερτονίζεται για να μην μας σπάσουν.

Ότι προέκυψε από την... ανασκαφή το φυλάμε σε ένα μπολάκι μέχρι να έρθει η ώρα που θα το χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ανακατεύουμε συχνά για να μη σβολιάσει. Μόλις πιει τα υγρά του, προσθέτουμε προσθέτουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών, τον μαϊντανό, τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για λίγη ώρα.

Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα γεμίζουμε με προσοχή τα κολοκυθάκια (όχι μέχρι απάνω). Βάζουμε τα καπάκια τους και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα τοποθετούμε σφιχτά το ένα δίπλα από το άλλο μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε νεράκι. Ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, λεμόνι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.

Για το αυγολέμονο
Στραγγίζουμε το ζουμί από τα γεμιστά μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το ζουμί του φαγητού. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τον χυμό των λεμονιών.
Με ένα κουτάλι προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό.
Δένουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά.
Ύστερα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο με τους ντολμάδες και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.



cooking

Σουλούδικο (Σμυρνέϊκο)

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1/2 φλυτζάνι λάδι
4 φλυτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι


-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει


-Ρίχνετε την τομάτα


-Αλατοπιπερώνετε


-Προσθέτετε το νερό και αφήνετε να βράσει


-Ρίχνετε το κριθαράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά να σιγοβράσει


-Προσοχή να μην είναι πηχτό