ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
10 χτένια
10 καλογριές
10 γαρίδες-γάμπαρη
10 μικρά κρεμμυδάκια κοκκάρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
100 γραμ. φέτα
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
λίγο ούζο
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα χτένια και τις γαρίδες. Προσθέτουμε το ούζο και ανάβουμε φωτιά, το κάνουμε φλαμπέ. Όταν καίει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ροδίζουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφού βράσει 3-4 λεπτά βάζουμε την φέτα κομμένη σε κυβάκια. Όταν αρχίσει να λιώνει η φέτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φόρμα επικοινωνίας για το site μας.ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ
ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΜΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ
Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από
OI AETOI TOY NET
στις
1:17 π.μ.
0
σχόλια

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Μπουγιουρντί
ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
ΥΛΙΚΑ
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε ροδέλες)
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 ποτήρι τυρί φέτα (χοντροτριμμένη)
λίγο νερό
πιπέρι
ρίγανη Αλοννήσου
λίγο λαδάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι στρώνουμε τις πιπεριές και από πάνω τους τη φέτα. Προσθέτουμε πιπέρι, ρίγανη, λίγο νερό και λάδι και τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τότε το μπουγιουρντί είναι έτοιμο, προσοχή καίει.
Αναρτήθηκε από
OI AETOI TOY NET
στις
1:16 π.μ.
0
σχόλια

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Πήλινο με τέσσερα τυριά
ΠΗΛΙΝΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
100 γραμ. τυρί φέτα
1 φέτα ρεγκάτο
1 φέτα κεφαλοτύρι σκληρό
1 μικρό μπολάκι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ντομάτα
1 κόκκινη πιπεριά
λίγη καυτερή πιπεριά
λίγο πιπέρι κόκκινο
λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πήλινο, τοποθετούμε σαν βάση μια φέτα από την ντομάτα. Πάνω της χοντροκόβουμε την φέτα και το ρεγκάτο. Συνεχίζουμε το στήσιμο βάζοντας άλλη μια φέτα ντομάτα στο πήλινο. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, πιπέρι κόκκινο και λίγη ρίγανη. Τέλος βάζουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και το στέλνουμε στο φούρνο με το μαγικό χεράκι. Οι οδηγίες που του δίνουμε είναι: ψήσε για 5-6 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Το σερβίρουμε ζεστό, στο ίδιο σκεύος.
--------------------------------------------------------------------
Αναρτήθηκε από
OI AETOI TOY NET
στις
1:15 π.μ.
0
σχόλια

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)