ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


ΥΛΙΚΑ


10 χτένια

10 καλογριές
10 γαρίδες-γάμπαρη
10 μικρά κρεμμυδάκια κοκκάρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
100 γραμ. φέτα
λίγο μαϊντανό
ελαιόλαδο
λίγο ούζο
αλάτι-πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αλατοπιπερώνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά τα χτένια και τις γαρίδες. Προσθέτουμε το ούζο και ανάβουμε φωτιά, το κάνουμε φλαμπέ. Όταν καίει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ροδίζουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αφού βράσει 3-4 λεπτά βάζουμε την φέτα κομμένη σε κυβάκια. Όταν αρχίσει να λιώνει η φέτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.