- Πίτες
-
Πιτα χωρις λαδι (στεγνοπιτα) της Καθαρας Δευτερας
Αυτη την πίτα την κανουν στο χωριο μου την Καθαρά Δευτέρα , ειναι χωρις λάδι και ειναι πεντανοστιμη.
Υλικα για τα φύλλα
Μαγια ( ενα κομματι γυρω στα 40 γρ)
Νερο , αλευρι και αλατι
Γεμιση
Σπανακι , λιγο βρασμενο ρυζακι , ελιες σε κομματακια , οσες θέλετε
καρυδια τριμμένα στο μουλτι αλλα οχι και πολυ.
Εκτελεση
διαλυουμε την μαγια στο νερο με λιγο αλευρι , με λιγο αλάτι και περιμενουμε να φουσκώσει μετα προχωρουμε στην παρασκευη της ζυμης.
αφου γινει (φουσκωσει το ζυμαρι) την μοιραζουμε σε 2 κομματια και πλάθουμε το ενα φύλλο πρώτα .
Για να μην κολλήσει το φύλλο στον πάτο του ταψιου οι νοικοκυρες στο χωριο μου το αλειφουν με ενα κοματακι ελιας πρωτα και μετα βάζουν επανω τριμενα καρυδια .
Στρωνουν το ενα φυλλο στο ταψακι και βαζουν την γεμιση .
Αυτη αποτελειται απο φρεσκο σπανακι (μπορει να αντικατασταθει με ξερα αγρια λάπατα ) τα οποιο εχουν τριψει με λίγο αλάτι , ενα ποτηρι βρασμενο ρυζακι και καμματακια απο ελιες .
Βαζουν και το αλλο επάνω και αυτο το ραντιζουν με τριμένα καρυδια .
Περιμενετε να γίνει λιγο η πίτα ( αν βάλεις ελεγε η γιαγια μου το δαχτυλο σου πανω στη ζυμη να εχει γίνει μια κρουστα ) τοτε καταλαβαινεις οτι ειναι ετοιμη για ψησιμο , φυσικα σε προθερμασμενο φουρνο .
Πριν τελειωσει το ψησιμο με ενα πινελο απλωνεις νερακι σε ολη την επιφανεια της πιτας .
η αναλογια συμφωνα με τις νοικοκυρες ειναι 1 1/2 ποτηρι νερο για ενα ταψι της κουζινας , αλευρι οσο χρειαζεται να γινει η ζυμη .
Και ενα μυστικο , οταν τελειωσει το ψησιμο , σκεπαζουν το ταψι με ενα καθαρο τραπαζεμαντηλο και μια κουβερτα ωστε με τους υδρατμους να μαλακωσει η πίτα και να μην ειναι ξερη .
Φόρμα επικοινωνίας για το site μας.ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ
ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΟΛΕΣ ΜΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ
Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
Πίτες
Αναρτήθηκε από
OI AETOI TOY NET
στις
2:29 π.μ.
0
σχόλια

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Κοτόσουπα
1 κότα
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι ρύζι ή 1 φλυτζάνι αστράκι
2 αυγά
1 λεμόνι
-Βάζετε την κότα μέσα σε μία κατσαρόλα και τη σκεπάζετε με νερό να βράσει
-Αλατοπιπερώνετε
-Μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι ή το μακαρονάκι
-Μόλις ετοιμαστεί κλείνετε την φωτιά
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά
-Στίβετε το λεμόνι
-Προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
-Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την κότα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
-Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
Αναρτήθηκε από
OI AETOI TOY NET
στις
2:25 π.μ.
0
σχόλια

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ντοματόσουπα (με λάδι) kαι 2
Μαγειρίτσα
5 φρέσκες ντομάτες
1 κλωνάρι σέλινο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλλες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
8 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι αστράκι ή ψιλό ζυμαρικό
3/4 φλυτζανιού λάδι
αλάτι και πιπέρι
-Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε μικρά κομμάτια
-Βάζετε το νερό, τις ντομάτες και τα λαχανικά να βράσουν για 20-30 λεπτά
-Ρίχνετε το φιδέ, ανακατεύετε, προσθέτε το βούτυρο,το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
-Σερβίρεται ζεστή
Μαγειρίτσα
1 συκωταριά
έντερα προαιρετικά
1 φλυτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
10 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια
-Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την συκωταριά με νερό και την βράζετε
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Ρίχνετε τα κομματάκια πίσω στην κατσαρόλα
-Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνιθο
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 2 φλυτζάνια νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
-Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά
-Στίβετε τα λεμόνια
-Προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
-Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
-Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
Αναρτήθηκε από
OI AETOI TOY NET
στις
2:21 π.μ.
0
σχόλια

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)