1 κότα
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι ρύζι ή 1 φλυτζάνι αστράκι
2 αυγά
1 λεμόνι


-Βάζετε την κότα μέσα σε μία κατσαρόλα και τη σκεπάζετε με νερό να βράσει

-Αλατοπιπερώνετε


-Μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι ή το μακαρονάκι


-Μόλις ετοιμαστεί κλείνετε την φωτιά


-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα


-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά


-Στίβετε το λεμόνι


-Προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε


-Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού


-Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την κότα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς


-Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα


-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού