ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ
| Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr
|
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ
Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ
E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ
Κιμαδόπιτα
1 κιλό κιμά
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές πελτέ
1 ξύλο κανέλλα
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
1 φλυτζάνια βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό φύλλο
-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Προσθέτετε τον κιμά και με πιρούνι τον πιέζετε και ανακατεύετε να μην μείνει μεγάλα κομμάτια
-Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
-Aλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε την φρυγανιά, τον μαϊντανό, τον πελτέ και την κανέλλα
-Aλατοπιπερώνετε
-Χτυπάτε τ΄αυγά
-Προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά στην κατσαρόλα
-Βουτυρώνετε το ταψί
-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
-Ρίχνετε το κρέας και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Τυρόπιτα
1 κιλό φέτα
αλάτι και πιπέρι
6 αυγά
1 φλυτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο
-Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι
-Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα
-Αλατοπιπερώνετε
-Λιώνετε το βούτυρο
-Βουτυρώνετε το ταψί
-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
-Ρίχνετε το τυρί και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Πρασόπιτα
Πρασόπιτα
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κουρού
4 πράσα
4 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
300 γρ. φέτα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
3 κ.σ. ρύζι
αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε
τα κρεμμύδια, τα πράσα, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και το πιπέρι και τα
αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε την φέτα και
την ρίχνουμε μέσα στο μίγμα όσο είναι ζεστό. Προσθέτουμε το ρύζι και
αλάτι όσο και αν χρειάζεται ( εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η
φέτα).
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα φύλλο.
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα
ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180 για
30-40 λεπτά.