Πρασόπιτα

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κουρού

4 πράσα


4 κρεμμύδια ξερά μεγάλα


300 γρ. φέτα


1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο


1 ματσάκι άνηθο


3 κ.σ. ρύζι


αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε την φέτα και την ρίχνουμε μέσα στο μίγμα όσο είναι ζεστό. Προσθέτουμε το ρύζι και αλάτι όσο και αν χρειάζεται ( εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα).

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά.