ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σπανακοτυρόπιτα


1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνιθο
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά
1/2 κιλό τυρί φέτα
1 φλυτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο


-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια


-Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)


-Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό


-Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι


-Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα


-Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε


-Λιώνετε το βούτυρο


-Βουτυρώνετε το ταψί


-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο


-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

-Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Μανιταρόπιτα


1/4 τυρί γκούντα
1/4 κεφαλογραβιέρα
1/4 γραβιέρα Κρήτης
1/4 τυρί kerrigold
2 κονσέρβες μανιτάρια σε τεμάχια
πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 αυγά
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
μαϊντανός (σε σκόνη), άνηθος (σε σκόνη)
φύλλο σφολιάτα
λίγο λάδι
2 κρέμες γάλακτος (μεσαίο μέγεθος)

-Τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ.


-Ψιλοκόβουμε τα ήδη τεμαχισμένα μανιτάρια σε μικρότερα κομματάκια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.


-Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο σε λίγο λάδι.


-Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.


-Χτυπάμε καλά τα αυγά.


-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, τα αυγά και τις κρέμες γάλακτος.


-Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με τα μανιτάρια.


-Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτα.


-Απο πάνω βάζουμε το μείγμα και έπειτα το δεύτερο φύλλο σφολιάτα.


-Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τυρόπιτα 4 Τυριά


300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. ροκφόρ τριμμένο
6 αυγά
1 φλυτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
7 φύλλα κρούστας


-Αναμειγνύετε σε ένα μπωλ όλα τα τυριά

-Χτυπάτε σε άλλο μπωλ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ


-Προσθέτετε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύετε


-Βουτυρώνετε ένα ταψί 40 εκ. και απλώνετε 2-3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους


-Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε το πρώτο στρώμα γέμισης


-Βάζετε 2 ακόμα αλλειμένα φύλλα και ένα ακόμα στρώμα γέμισης


-Από πάνω βάζετε άλλο 1 φύλλο και ακόμα μία στρώση γέμισης


-Καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και ρίχνετε από πάνω όση γέμιση έχει μείνει


-Τρυπάτε την τυρόπιτα με πηρούνι και την ψήνετε στους 200-210 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου