1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνιθο
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά
1/2 κιλό τυρί φέτα
1 φλυτζάνι βούτυρο
1/2 κιλό φύλλο


-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια


-Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)


-Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό


-Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι


-Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα


-Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε


-Λιώνετε το βούτυρο


-Βουτυρώνετε το ταψί


-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο


-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

-Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο