ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκά

Γλυκά

1---Γλυκό περγαμόντο







Περιγραφή συνταγής Γλυκό περγαμόντο Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011
Συστατικά συνταγής

2 κιλά περγαμόντο (περίπου 10-14 κομμάτια)
2 κιλά ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
250 γρ. γλυκόζη
1 κ.γ. ξυνό

Οδηγίες συνταγής

Παίρνετε τα περγαμόντα και αφού τα πλύνετε καλά τα τρίβετε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά.


Αφαιρείτε το πάνω και το κάτω μέρος και χαράζεται κυκλικά στο στρογγυλό για να αφαιρεθεί πιο εύκολα η φλούδα όπως όταν καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι.


Χωρίζετε σε 4-6 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος) το καθένα και κόβετε σε λωρίδες. Κάνετε καρουλάκια. Στερεώνετε με οδοντογλυφίδα. Βράζετε και ρίχνετε το νερό. Επαναλαμβάνετε τρεις φορές.


Στη συνέχεια βράζετε τα 6 ποτήρια νερό με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τη γλυκόζη (για να γίνει πιο γυαλιστερό).


Ρίχνετε το περγαμόντο και προσθέτετε το ξυνό (το βάζουμε πάντα τελευταίο).
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά. Ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Αφαιρούμε τους αφρούς όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για να μην ζαχαρώνει εύκολα.


Μόλις δέσει το γλυκό (κι αυτό το καταλαβαίνουμε όταν το σιρόπι στάζει σταγόνα σταγόνα από το κουτάλι μας) το αδειάζουμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε για μία ημέρα.
Την επομένη το μαζεύουμε σε βάζα.

Γλυκό σταφύλι






Συστατικά συνταγής

3 ΚΙΛΑ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ

3 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ

250 ΓΡ.ΓΛΥΚΟΖΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΞΥΝΟ
Οδηγίες συνταγής

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΞΥΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.

Κοτόπιτα


1 κότα
5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 αυγά
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
3/4 φλυτζανιού βούτυρο
1 κουτί φύλλο
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι


-Κόβετε την κότα σε κομμάτια


-Βάζετε τα κομμάτια μέσα σε μία κατσαρόλα να βράσουν


-Προσθέτετε τα κρεμμύδια


-Αλατοπιπερώνετε


-Όταν βράσει βγάζετε την κότα και αφήνετε το ζουμί με τα κρεμμύδια το να βράσει και να πυκνώσει ανακατεύοντας


-Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά


-Ξεψαχνίζετε την κότα και αφαιρείτε την πέτσα


-Ψιλοκόβετε σε κομματάκια


-Τα ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα με τον χυλό


-Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο


-Αλατοπιπερώνετε


-Ανακατεύετε να γίνουν μία ενιαία μάζα.


-Παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε


-Στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο το καθένα


-Αδειάζετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού


-Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο


-Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα


-Αλοίφετε με βούτυρο


-Κόβετε την πίτα σε κομάτια με ένα κοφτερό μαχαί
ρι

Λουκανικοπιτάκια


1 αυγό
2 1/2 φλυτζανάκια του καφέ σπορέλαιο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλάκι μαγιά
5 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 Βιτάμ σε κομματάκια
1/2 κιλό λουκανικάκια φραγκφούρτης
1 αυγό με νερό


-Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (μέχρι και το βιτάμ) και φτιάχνετε τη ζύμη


-Τη χωρίζετε σε 9 ίσα μέρη


-Ανοίγετε μικρά φύλλα και τα κόβετε σε μικρές λωρίδες


-Βουτυρώνετε το ταψί


-Σε κάθε λωρίδα τυλίγετε από ένα λουκανικάκι


-Κλείνετε καλά


-Τοποθετείτε σε ταψί


-Αλείφετε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό


-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο