Κοτόπιτα
1 κότα
5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 αυγά
1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
3/4 φλυτζανιού βούτυρο
1 κουτί φύλλο
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
-Κόβετε την κότα σε κομμάτια
-Βάζετε τα κομμάτια μέσα σε μία κατσαρόλα να βράσουν
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια
-Αλατοπιπερώνετε
-Όταν βράσει βγάζετε την κότα και αφήνετε το ζουμί με τα κρεμμύδια το να βράσει και να πυκνώσει ανακατεύοντας
-Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά
-Ξεψαχνίζετε την κότα και αφαιρείτε την πέτσα
-Ψιλοκόβετε σε κομματάκια
-Τα ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα με τον χυλό
-Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο
-Αλατοπιπερώνετε
-Ανακατεύετε να γίνουν μία ενιαία μάζα.
-Παίρνετε ένα ταψάκι και το βουτυρώνετε
-Στρώνετε τα μισά φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο το καθένα
-Αδειάζετε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
-Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο
-Διπλώνετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα
-Αλοίφετε με βούτυρο
-Κόβετε την πίτα σε κομάτια με ένα κοφτερό μαχαί ρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου