ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκά

Γλυκά

1---Γλυκό περγαμόντο







Περιγραφή συνταγής Γλυκό περγαμόντο Ημερομηνία καταχώρησης συνταγής : Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011
Συστατικά συνταγής

2 κιλά περγαμόντο (περίπου 10-14 κομμάτια)
2 κιλά ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
250 γρ. γλυκόζη
1 κ.γ. ξυνό

Οδηγίες συνταγής

Παίρνετε τα περγαμόντα και αφού τα πλύνετε καλά τα τρίβετε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά.


Αφαιρείτε το πάνω και το κάτω μέρος και χαράζεται κυκλικά στο στρογγυλό για να αφαιρεθεί πιο εύκολα η φλούδα όπως όταν καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι.


Χωρίζετε σε 4-6 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος) το καθένα και κόβετε σε λωρίδες. Κάνετε καρουλάκια. Στερεώνετε με οδοντογλυφίδα. Βράζετε και ρίχνετε το νερό. Επαναλαμβάνετε τρεις φορές.


Στη συνέχεια βράζετε τα 6 ποτήρια νερό με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τη γλυκόζη (για να γίνει πιο γυαλιστερό).


Ρίχνετε το περγαμόντο και προσθέτετε το ξυνό (το βάζουμε πάντα τελευταίο).
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά. Ξαφρίζουμε με μια κουτάλα. Αφαιρούμε τους αφρούς όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για να μην ζαχαρώνει εύκολα.


Μόλις δέσει το γλυκό (κι αυτό το καταλαβαίνουμε όταν το σιρόπι στάζει σταγόνα σταγόνα από το κουτάλι μας) το αδειάζουμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε για μία ημέρα.
Την επομένη το μαζεύουμε σε βάζα.

Γλυκό σταφύλι






Συστατικά συνταγής

3 ΚΙΛΑ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ

3 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ

250 ΓΡ.ΓΛΥΚΟΖΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΞΥΝΟ
Οδηγίες συνταγής

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΞΥΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.



Γλυκό κολοκύθι






Περιγραφή συνταγής Γλυκό κολοκύθι
Συστατικά συνταγής

2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

6 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

3 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ

250ΓΡ.ΓΛΥΚΟΖΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΝΟ

3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Οδηγίες συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ,ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ 3 ΩΡΕΣ ΣΕ ΑΣΒΕΣΤΗ.ΤΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΕΤΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΕΜΑΤΑΤΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΝΟ.ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΘΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ,ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΑΣΕΤΕ.ΠΡΙΝ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΘΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΞΥΝΟ.ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ,ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΣΕ ΒΑΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου