ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΠΡΩΤΙΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ


Το e-shop.gr είναι το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, με 12 χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό e-commerce, πάνω από 15 προϊόντικές κατηγορίες και χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες. Υπολογίζεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που έχουν αγοράσει on line, έχουν ψωνίσει τουλάχιστον μία φορά από το e-shop.gr

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

E-shop - Κεντρική σελίδα Πατήστε εδώ

Eshop Εργαλεία Πατήστε εδώ

E-shop - Crazy Sundays Πατήστε εδώ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ - ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΤ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ




Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μπουρεκάκια


1 1/2 φλυτζάνι φέτα κομματιασμένη
1 κουτί φύλλο
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1/4 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι αλεύρι
2 φλυτζάνια γάλα
1 κρόκο αυγού
μοσχοκάρυδο
πιπέρι


-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό

-Βάζετε μία άλλη κατσαρόλα με το βούτυρο (1/4 φλυτζάνι) στη φωτιά


-Μόλις λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο


-Κατόπιν ρίχνετε στο γάλα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα ώσπου να πήξει


-Την αφήνετε να πάρει ακόμη μερικές βράσεις, αφού προσθέσετε το ανάλογο αλάτι


-Όταν δέσει, την αποσύρετε από τη φωτιά


-Ρίχνετε τον κρόκο του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα


-Προσθέτετε μοσχοκάρυδο


-Προσθέτετε τη φέτα


-Προσθέτετε το πιπέρι


-Κόβετε το φύλλο σε λουρίδες φαρδιές περίπου 10 πόντους


-Σε κάθε μία που θα παίρνετε θα την αλοίφετε με το υπόλοιπο βούτυρο που έχετε λιώσει


-Βάζετε μία κουταλιά μείγμα


-Διπλώνετε προς τα μέσα κυλινδρικά


-Τοποθετείστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί


-Αλείφετε όλα τα μπουρεκάκια με βούτυρο από πάνω


-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά


-Μπορούν επίσης να τηγανιστούν

Ντολμάδες με κιμά


2 κρεμμύδια τριμμένα
3 κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
1 βάζο κληματόφυλλα
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
1/2 κιλό κιμά
2 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές λάδι
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι



-Πλένετε τα φύλλα

-Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά και τον χυμό από το ένα λεμόνι και ζυμώνετε


-Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε


-Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε


-Τοποθετείτε τους ντολμάδες στη σειρά


-Προσθέτετε νερό να σκεπάζει τους ντολμάδες


-Προσθέτετε 2 κουταλιές λάδι


-Τοποθετείτε πάνω από τους ντολμάδες ένα πιάτο ώστε να τους πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα


-Σκεπάζετε την κατσαρόλα


-Όταν πάρουν μια δυό βράσεις ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιών


-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους

ΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ


200 γρ. μελιτζάνες

200 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. μανιτάρια
200 γρ. πατάτες
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
4 αυγά
200 γρ. τυρί ρεγκάτο
100 γρ. blue cheese
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεκινάμε περνώντας όλα τα λαχανικά από τον τρίφτη, εκτός από τις πιπεριές που τις κόβουμε στο multi, μέχρι να γίνουν πολτός. Για πρώτο μας λαχανικό διαλέγουμε τις μελιτζάνες επειδή αυτές θέλουν το κάτι παραπάνω: αφού τις τρίψουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Πριν τις χρησιμοποιήσουμε τις ξεπλένουμε καλά με νερό. Από τον τρίφτη περνούν και τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και οι πατάτες. Αυτή η συνταγή έχει πολύ τρίψιμο. Αν έχουμε παρέα, είναι ωραία να μοιράσουμε τη δουλειά.


Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά μας, τα τυριά επίσης τριμμένα (μην ξεχνιόμαστε), 2 αυγά (αφού τα χτυπήσουμε λίγο), τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Σιγά- σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι το μίγμα να σφίξει και να πλάθεται. Περνάμε τα χορτοκεφτεδάκια από αυγό και φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι. Σερβίρονται σκέτοι ή με σάλτσα horse radish, που πάει ταμάμ με τα λαχανικά.