ΥΛΙΚΑ


200 γρ. μελιτζάνες

200 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. μανιτάρια
200 γρ. πατάτες
1 πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
4 αυγά
200 γρ. τυρί ρεγκάτο
100 γρ. blue cheese
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεκινάμε περνώντας όλα τα λαχανικά από τον τρίφτη, εκτός από τις πιπεριές που τις κόβουμε στο multi, μέχρι να γίνουν πολτός. Για πρώτο μας λαχανικό διαλέγουμε τις μελιτζάνες επειδή αυτές θέλουν το κάτι παραπάνω: αφού τις τρίψουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Πριν τις χρησιμοποιήσουμε τις ξεπλένουμε καλά με νερό. Από τον τρίφτη περνούν και τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια και οι πατάτες. Αυτή η συνταγή έχει πολύ τρίψιμο. Αν έχουμε παρέα, είναι ωραία να μοιράσουμε τη δουλειά.


Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά μας, τα τυριά επίσης τριμμένα (μην ξεχνιόμαστε), 2 αυγά (αφού τα χτυπήσουμε λίγο), τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Σιγά- σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι το μίγμα να σφίξει και να πλάθεται. Περνάμε τα χορτοκεφτεδάκια από αυγό και φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι. Σερβίρονται σκέτοι ή με σάλτσα horse radish, που πάει ταμάμ με τα λαχανικά.