2 κρεμμύδια τριμμένα
3 κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
1 βάζο κληματόφυλλα
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
1/2 κιλό κιμά
2 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές λάδι
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι



-Πλένετε τα φύλλα

-Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά και τον χυμό από το ένα λεμόνι και ζυμώνετε


-Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε


-Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε


-Τοποθετείτε τους ντολμάδες στη σειρά


-Προσθέτετε νερό να σκεπάζει τους ντολμάδες


-Προσθέτετε 2 κουταλιές λάδι


-Τοποθετείτε πάνω από τους ντολμάδες ένα πιάτο ώστε να τους πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα


-Σκεπάζετε την κατσαρόλα


-Όταν πάρουν μια δυό βράσεις ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιών


-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους