Ντολμάδες με κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
1 βάζο κληματόφυλλα
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξηρό ή 2 κουταλάκια φρέσκο
1/2 κιλό κιμά
2 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές λάδι
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι
-Πλένετε τα φύλλα
-Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά και τον χυμό από το ένα λεμόνι και ζυμώνετε
-Παίρνετε μία κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε κάθε φύλλο και τα διπλώνετε
-Σε μία κατσαρόλα στρώνετε μερικά φύλλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε
-Τοποθετείτε τους ντολμάδες στη σειρά
-Προσθέτετε νερό να σκεπάζει τους ντολμάδες
-Προσθέτετε 2 κουταλιές λάδι
-Τοποθετείτε πάνω από τους ντολμάδες ένα πιάτο ώστε να τους πιέζει για να μην ανοίξουν με το μαγείρεμα
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα
-Όταν πάρουν μια δυό βράσεις ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιών
-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου